måndag 14 mars 2011

När inget annat hjälper




Ibland är det svårt att hitta stöd för sina politiska idéer. Därför kan det vara bra att ta till fiktiva kändisar när bristen på mänskliga PR-magneter är för påtaglig. Eftersom fantasifigurer som Pippi Långstrump inte finns på riktigt kan man helt riskfritt göra hur många propagandistiska påståenden man vill om vilken politik de skulle ha stöttat. Sjukt smart. Och inte minst - helt i linje med vänsterpartiets karaktäristiska utopiriktning: om man råkar vara en helt overklig gestalt som bara existerar i skönlitteraturen är det givetvis fritt fram att stötta en helt overklig politisk idé som bara fungerar i den marxistiska litteraturen.

Mitt trendkänsliga sinne säger mig att detta är något vi kommer få se mer av i framtiden. Ryktet gör gällande att det redan nu ligger diverse debattartiklar i pipeline som bland annat grundar sig på Långbens förbehållslösa stöd för RUT-avdraget och Skalmans reflektioner kring fastighetsskatten. Med lite tålamod ska vi nog se att hela barnlitteraturen är politiserad inom kort.

1 kommentar:

  1. Pippi Långstrump var ju oerhört förtjust i sin kappsäck med guldpengar, så risken att hon skulle vara kommunist är ju minimal...

    SvaraRadera