torsdag 29 oktober 2009

På socialistfronten intet nytt...

* Vår politik handlar om att skapa frihet för människor att forma sina egna liv, uppmuntra utveckling och se möjligheter.

* Vårt mål är arbete åt alla – full sysselsättning. Det räcker inte med en politik till stöd för dem av oss som förlorar jobbet. Vi måste ha en kreativ politik för att nya jobb ska skapas.

* Entreprenörernas idéer, kreativitet, vilja och envishet skapar framtidstro och nya jobb. Vår politik ska underlätta för entreprenören att anställa och expandera, administrera, exportera och få tag i kapital.

Ovan syns tre paroller som gissningsvis de flesta skulle tro är saxade ur vilket Allianspartis politiska program som helst. Frihet för folk att forma sina egna liv, ”det räcker inte med en politik till stöd för dem av oss som förlorar jobbet”, underlätta för entreprenörer att anställa. Tre meningar som gick på högfrekvens hos Fredde R, Måd, Larsa L och Häggis när det begav sig anno 2006.

Men hör och häpna - punkterna är hämtade från en nyligen producerad socialdemokratisk 35-sidig rapport med titeln ”Jobben först”. Kors i glastaket! Skönt tänker man, polletten har äntligen trillat ner hos Måna, lill-Himmler, Baylan och co. De har sent omsider hajat det som Per-Albin och Tage förstod redan i tidernas begynnelse.

Det enda lilla kruxet är att – det 35-sidiga dokumentutrymmet till trots – sosserian inte lyckas hosta upp en enda mening om hur de hade tänkt att gå till väga för att uppnå detta sysselsättningens nirvana. Lite av en bedrift måste man ändå säga. 35 sidor (teckenstorlek 11) med innehållslösa svulstigheter och en direktkvalificering till slutspel i floskel-VM.

Stackars Tage E. vänder sig nog både en och två gånger i sin grav, när Sosse-Duman begår gruppvåldtäkt på hans gamla arbetarparti. Och snart släpper Reinfeldt sin bok ”Folkhemstanken part II”…