tisdag 27 oktober 2009

Blått blod

Happy times!

En gråmulen dag som denna med en diger lunta motioner från Miljömupparna och Leninisterna på skrivbordet, surt automatkaffe och spruckna nagelband piggar det sannerligen upp att slå upp tidningen och få det glada beskedet att Vickan och hennes Ockelbo-hunk kommer stå som motiv för allehanda frimärken inom sisådär ett halvår. Awesome! Vi som inte tycker det är nog med att i vår kunna våldskonsumera muggar, t-shirts, vykort, kondomer, chokladkakor och hubba-bubbapaket figurerandes den kungliga världens Piff och Puff får här en glad nyhet.

Det är ju ingen hemlighet att Politruken av hela sitt hjärta stödjer vår hedervärda monarki, och det med mina fellow rojalistkramares favoritargument som grund ("de är ju såna bra representanter för Svärje"). En knug, en stelopererad tyska, Ockelbos finest samt Laroys mest beprövade veterandisco-chick med tillhörande Danderyds-Didrik, är i sanning det mest lämpade guldgäng man kan hitta att representera vårt stolta land. Alltså, faktiskt. Man skulle kunna säga att samhällets alla socialgrupper finns representerade i den Bernadotteklan som nu tar form. Modernt säger jag. Barockt säger anti-rojalisterna.

Så för er bittra republikaner som sitter och trycker på radikal-revolutionära tankar som att folket självt ska välja statschef, ni overklighetens kulturelitister som vågar påstå att tv-licensslantarna (som ni säkert ändå inte pröjsat, ert pack!) kan läggas på annat än att producera program på temat 5-timmars middagar med los Bernadottos, von Snablar och af Stiertar superandes i de von Obska salarna, ni snål-paddor som vågar pipa om att era s k surt förvärvade slantar fungerar som finansieringsstöd åt Calle-G:s snabba bilar, Syltans botoxinjektioner och Maddis Gucci-trosor, säger jag bara - get a life och glädjs åt monarkins blomstring. Ös på med apanaget bara!