måndag 6 september 2010

Pumpa mera!

Just när vi inte trodde att det kunde levereras fler grodor från freakshowen Ohly, fick vi ett helt magasin av ammunition under gårdagens SVT-utfrågning. Kommentaren om att kvinnor ska använda bröstpumpar för att möjliggöra en jämlik delning av föräldraförsäkringen, är redan en klassiker som lär gå till hall of fame av Ohlyismer.

Vänsterpartiets kreativitet när det gäller den statliga klåfingrigheten tycks liksom inte veta några gränser. Inte ens bröst får uppenbarligen längre vara fredade från statens vakande öga. Smärtsamt eller inte: här gäller det att pumpa loss för kung och fosterland, allt för att uppnå farbror Lasses jämställdhetsvision. Fader Ohly vet nämligen alltid vad som är bäst - oavsett om det gäller amning eller barnuppfostran. Det känns härligt totalitärt!

Män som vill bestämma över kvinnors privata angelägenheter finns det gott om exempel på i historien. Att en av dessa män råkar vara ordförande för ett parti som kallar sig feministiskt kan tyckas vara motsägelsefullt. Men Lars Ohly - som vi alla känner som en man som inte tar alltför hårt på att leva efter sina egna ideal - är å andra sidan vänsterhyckleriet förkroppsligad.

Men - milimeterrättvisa till varje pris ska det vara. För säkerhets skull kommer därför Vänsterpartiet vid en eventuell valvinst att tillhandahålla särskilda jämställdhetsagenter i vart hushåll, för att säkerställa att Ronny står med händerna i diskbaljan exakt lika länge som Maggan gjorde igår. Eller att Bengan verkligen utnyttjar sin statssubventionerade månatliga lekkvot med Tindra och Kevin, som mamma Doris gör.

Tidgränser för hur länge kvinnor kan få amma är således ett måste i Lars Ohlys socialistiska projekt. Det gäller även sänkta straff för våldtäkter, fick vi höra igår. Att det råkar vara kvinnor som ammar och nästan uteslutande män som döms för våldtäkter, är måhända en märklig liten tillfällighet. Men Ohly vet i sanning hur man prioriterar i kampen för det jämställda samhället.