fredag 3 september 2010

Battle of the flosks




Ärligt talat - tröttnade man inte på valaffischernas floskulösa budskap med tillhörande övermejkad Fullmäktige-Fia eller narcissistflinande Politik-Pelle redan samma dag de sattes upp? Utseendemässigt ser de flesta ut att vara gjorda av nån finnig gymnasieelev på reklamlinjens första år. Somliga partier (Fp) har t o m valt att strunta i allt och köra enligt mottot "samma gamla fantasilösa skräp från förra valrörelsen". Men mest störiga är ändå texterna på affischerna, som med sina klyschtyngda budskap fejkar fram nån slags låtsas-polemik som inte finns:

"Vi vill ha ett mänskligare Sverige" - Ah spännande, själva vill vi ha ett inhumant neandertalarghetto där alla ger sig hän åt sina djuriska reptilinstinkter, slår ner varandra med träklubbor och grisar loss riktigt ordenligt.

"Vi kan inte vänta med att skapa fler jobb" - Nä men vi softar lite med jobben hörni. Vi låter folk vara arbetslösa liiite längre, så blir det ju så mycket roligare för dem sen när vi väl kommer på att vi vill trolla fram lite jobb. Det ska för övrigt tilläggas att vi är det enda partiet som har hittat universalformeln för hur man kliniskt kan framställa jobb i arbetsmarknadsdepartementets laboratorium och sedan klona dem i 100 000 exemplar.

Eller varför inte de totalt motsägelsefulla valaffischerna, som exempelvis där en slogan som "modernisera Sverige" trängs brevid en cykelskylt? Typ: bilarna är yesterdays news och har funnits i 100 år - vi lanserar nu den revolutionerande supermoderna uppfinningen "cykeln" som ska bära Sverige in i framtiden.

Eller dom som bara är fullkomligt obegripliga: "Ge oss Sverige tillbaka" ...eftersom Sverige gick på export 1976 och sedermera köptes av en saudisk oljeshejk?

Osv osv. De personer i partiapparaterna som sitter och knåpar ihop dessa mästerliga slogans måste ha en bild av Sveriges röstberättigade befolkning som en skock gravt intelligensutmanade dummerjönsar, med tanke på den totala bristen på fantasi i budskapen. Som att just detta parti är det enda som vill att folk ska ha ett jobb och att skolan ska vara bra.

Så för att vara lite härligt pubbis-rebellisk såhär på fredagseftermiddagen, avslutas denna vecka med en valaffisch som får illustrera den tilltänkta motståndaren som partiaffischmakarna tycks ha i åtanke. Infantilt - ja. Men vem hade förväntat sig något annat från en blogg som denna?