onsdag 27 oktober 2010

Nobbad av Nobel

Stackars Jimmie Å fick idag veta att han, trots sin nyvunna riksdagsplats, inte är inbjuden att delta i årets nobelfestligheter. Michael Sohlman, vd för Nobelstiftelsen, förklarar beslutet med att Jimmies och hans gelikars åsiktsagenda inte stämmer överens med stiftelsens värderingar. Jimmie Å blir därmed den ende av riksdagens partiledare som inte får nobelsupera den 10 december.

Än så länge har Åkesson varit knäpptyst i frågan. Men den som väntar på något gott, väntar inte längre än vad det tar att fylla i en DO-anmälan. Jimmie, som säger sig vilja förvalta det svenska kulturarvet, bör i svenskhetens namn göra det som situationen påkallar att en riktig svensk ska göra: bli kränkt. DO-kansliet måste ju fullkomligt svämma över av kränktbrottsprejudikat som passar i sammanhanget. "Diskriminering av individs rätt att sörpla ostron med knugen" återfinns således garanterat i någon pärm.

En framgångsrik DO-process skulle verkligen vara en praktfull kröning av Jimmies nationalsexuella position i svensk politik. Långt mer svennecreddig och respektingivande än den där larviga folkdräkten. Och helt i linje med kränkthetsdramat under riksdagens öppnande för några veckor sedan. Ska Åkesson och SD-klicken ta detta gyllene tillfälle i akt? Den som lever får se. Fortsättning följer...