fredag 13 augusti 2010

Säg vem som bittrast i landstinget är?

Sedan en tid tillbaka kan den som besöker en McDonalds-restaurang i landet få ett brickunderlägg som pryds mrs Sjukvård herself, a k a Filippa Reinfeldt. På underläggen kan man läsa om hur Donken som första restaurang blivit certifierad av Astma- och Allergiförbundets kampanj "Tryggare Mat".

Kampanjen, som syftar till att ge utförlig information om matens innehåll, är tänkt att bidra till att minimera riskerna för uteätande allergiker. I egenskap av moderat talesperson i sjukvårdsfrågor samt päron till allergiska barn, utgjuter sig Fillan följaktligen på McD-underläggen över det fantastiskt och fullkomligt formidabla i burgarkedjans certifiering.

Oskyldig ömsesidig PR kan tyckas. Men, som sig bör när statsministerhustrun tillika sjukvårdslandstingsrådet gör något medialt, var oppositionen i Stockholmslandstinget inte sena att hugga på detta guldläge:

"Det är stötande att på detta sätt samarbeta med snabbmatsindustrin, samtidigt som man säger sig vilja verka för hälsofrämjande i Stockholms läns landsting.!", utbrast genast oppositionslandstingsrådet Raymond Wigg (MP) som drabbats av akut (mat-)moralpanik. Det dramatiska uttalandet gjordes i ett pressmeddelande, som föga förvånande möttes av en strid ström av surt-sa-räven-kommentarer.

Och det är väl bara att stämma in. Börja grina liksom, Raymond. Varför så bitter? Det finns med all säkerhet fortfarande vakanser för brickunderläggsmodeller åt både Burgarkungen, Max och Sibylla. Kedjor som säkert trånar efter att någon som Raymond kan tänkas pryda deras underlägg med sin fryntliga nuna.

I den händelse Raymonds brickunderläggsdröm besannas, lovar jag dessutom dyrt och heligt å mina och mina politrukkollegors vägnar att inte förfasas över landstingspolitikerns stöd åt en snabbmatskedja. Happy Meal can ju nowadays som bekant beställas enligt tallriksmodellen...