onsdag 11 augusti 2010

Näe..alltså jag måste hem och mata katten

Dåliga ursäkter i stundens hetta. We've all been there. Även Karlsborgs kommuns centerpartistiske kommunalråd, Kjell Sjölund uppenbarligen.

I ett nyhetsinslag igår rapporterade SVT om den sneda fördelningen när det gäller mottagandet av flyktingar bland Sveriges kommuner. Kommuner som Sorsele och Södertälje har under de senaste fem åren tagit emot en jämn ström av asylsökande, medan Vellinge, Askersund och Lekeberg når bottenplaceringar. Sämst i klassen var den västgötska kommunen Karslborg, som mellan 2005 och 2010 inte tagit emot en enda flykting.

På frågan vad denna blygsamma ickesiffra kommer sig av, svarade Kjell Sjölund att motivet handlade om att Karlsborg, i egenskap av militärort, utgör en potentiell traumatisk trigger för eventuella krigsflyktingar. Kommunen tycker således att det är bättre för alla parter om flyktingarna skyddas mot bullret och smällandet och säger därmed nej till alla - krigsflyktingar och icke-krigsflyktingar.

Ja du Kjelle. Det är inte lätt när man blir tagen på sängen av snask-suktande journalister. Resonemanget förefaller naturligtvis klockrent. Buller och smäll kan vara både störande och traumatiskt. Bättre då att mota iväg flyktingarna till Rosengård - där är det som bekant både lugnt, stillsamt och garanterat bullerfritt.