fredag 20 maj 2011

Veckans pubbis





Lars von Trier har blivit bannlyst från festivalen i Cannes rapporterar media idag. Anledningen är att von Trier dragit några mindre genomtänkta nazistskämt under en presskonferens, där han bland annat sagt sig förstå Hitler och beundra Albert Speer. Som att trycka på en knapp gick filmvärlden givetvis i taket. Till följd av detta formidabla sumohopp i klaveret höll filmfestivalens styrelse igår ett extrainsatt möte, där man alltså beslutade att förklara Lars von Trier persona non grata i Cannes från och med nu.


Ok, vissa saker är mindre strategiska att skämta om än andra. Men kom igen - hur kan någon låta sig provoceras av en person som så uppenbart försöker testa gränserna på ett sätt som är värdigt en tvättäkta tonårsrebell?


I detta nu går det förmodligen omkring ungefär hundra miljoner fjortonåringar som försöker dra åt sig uppmärksamhet på samma osofistikerade sätt som Lars von Trier (illustreras bl a av bilden ovan). Men festivalstyrelsen och media lyckas ändå gå rakt in den planerade fällan. Och tur är väl det. Den dag folk börjar rycka på axlarna lär det bli en och annan von Trier/såpastjärna/bloggare som går in i väggen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar