måndag 18 april 2011

Kravlösa krav

En sosse i opposition är en trött sosse. 70 år av mer eller mindre oavbrutet politiskt monopol har skapat ett majoritetsberoende som tycks vara svårt att bryta på bara en mandatperiod. Följakligen är de flesta såssar fortfarande ganska kassa på att sitta i opposition. Chocken över ännu ett ruttet val i kombination med en väl tilltagen maktabstinens gör dem liksom lite slöa och paralyserade. Därför tyckte länssossarna i Stockholm idag att det var dags att aktivera sig lite:



Alla vårtrötta oppositionspolitiker ute i landet kan med fördel ta efter detta strålande exempel på den gamla klassikern "Konsten att koka soppa på obefintlig politik genom allmängiltiga flosklelcitat". En synnerligen gångbar taktik som går att tillämpa på såväl kommunal, landstingsk som riksnivå. Här följer några kreativa förslag att copy-pasta till kommande pressmeddelanden(klistra in valfri partilförteckning):

"(X) kräver färre sjuka och fler friska"

"Kommunalråd X anser att skolorna ska bli bättre i X kommun"

"(X): Dags att vi skapar fred på jorden"

"Riksdagsledamot X: jag kräver ett slut på konflikten i Mellanöstern"

"Närsjukvården ska utvecklas inte avvecklas"
(ok, förlåt - den här snodde jag från sossarnas pressmeddelande men det är faktiskt det bästa jag hört sen "mångfald - allt annat är enfald").

"And I wish for world peace"

6 kommentarer:

  1. Typ som: Alla barn borde få växa upp med en god tandhälsa.
    Eller: Ambitionerna för miljöarbetet har aldrig varit högre än under den tid som X-partiet har haft ansvaret för miljöarbetet i Stockholms läns landsting.
    Kanske: En god miljö är vår kanske största framtidsutmaning.

    SvaraRadera
  2. Ja, eller varför inte "X-demokraterna - för ett mänskligare Stockholm". Står i stark kontrast till resten av oss som trånar efter ett riktigt grisigt, dekandent och inhumant Neandertalarstockholm.

    SvaraRadera
  3. http://gislaved.centerpartiet.net/om-oss/val-slogan-fran-kandidaterna/

    SvaraRadera
  4. http://www.kdkvinna.blogspot.com/ - partiet som närde Little Mother vid sin barm borde ligga lågt med skämten.

    SvaraRadera
  5. ...och lite performancevrål på det

    SvaraRadera