tisdag 25 maj 2010

Jänkarkulturens okontrollerade intåg

Altargate är hot stuff i den allmänna debatten just nu.
Jag snackar om det rabalder som uppstått sedan kronprinsessan Victoria beslutat att låta pappa Knugen leda henne till altaret, istället för att i enlighet med svensk tradition knata altargången fram med blivande maken Danne W. Feminister och representanter från kyrkan ondgör sig i kapp över dessa sexistiska anglosax-fasoner, som inte hör hemma i svenska kyrkans domäner. Man skulle kunna säga att dom rasar, för att använda kvällspressterminologi.

Hela riket - ja, t o m utländsk media - har nu blivit insyltad i denna till synes oskyldiga lilla historia. Frågan har nått en sådan dignitet att även partiledarna för riksdagspartierna uttalat sig i media om vad som egentligen är det rätta sättet för Vickan att traska in i kyrkan på. Slutsatsen de flesta kommit fram till (efter lite slingrande) är att det "väl ändå måste vara upp till Victoria" hur hon väljer att göra.

Vad som är aningen förvånande är dock att vi ännu inte fått se ett officiellt uttalande från Sverigedemokraterna i frågan. Partiledaren Jimmie Åkesson - till vardags en person som lägger stor tankemöda kring hur vi ska skydda vår svenska svenskhet mot allehanda utrikiska kulturinfluenser - har varit märkligt tyst i debatten. Detta trots att hela altargate-affären faktiskt handlar om en gammal, högst ickesvensk och ojämställd sed som letat sig in på svenskt territorium. Och till råga på allt, hela vägen in i självaste kungahuset!

Senast i höstas publicerade Jimmie Å. en artikel i Aftonbladet där han ondgjorde sig över hur muslimskt sedebruk håller på att utkonkurrera svenska traditioner. I konsekvensens namn borde han och hela SD-apparaten ha fullständig panik av orolighet inför den grad till vilken den svenska kulturen håller på att blandas ut av idel jänkartraditioner. Det är alltifrån Alla hjärtans dag och Halloween-firande till cheerleading och amerikanska sitcoms på TV. Alltmedan Annandag pingst och Sommar-Hajk får stå tillbaka för denna anglofieringsoffensiv.

Kom igen nu, Jimmie och rise to the occasion! Trots att du vill göra gällande att det är islamiseringen som är det största hotet mot Svea rike, är det gissningsvis långt fler svenskar som firar Alla Hjärtans dag än Ramadan. Altargate borde vara en klockren SD-fråga. Själv tänkte jag börja fundera på vilka jag ska bjuda hem på Thanksgiving i höst...