fredag 6 november 2009

Söder glöder

Stockholmspolitikerna planerar att placera ett nytt centrum för hemlösa vid Björns trädgård på Söder. Not in my backyard-gardets gnällorkester låter naturligtvis inte vänta på sig. Fruarna Hjortklööf(som befinner sig i exil från Öfvre, till följd av att den bohemska mångfalden på Söder plötsligt blev lite på) och herrarna Svenne&Banan (som styrde Ford Escorten mot Stockholm från mellansverigehålan X för ca 5 år sedan och nu ihärdigt propagerar för att "bevara vårt Söder") förfasar sig på lokaltidningens insändarsidor över den våldsamma brottsvåg som nu är att vänta som direkt konsekvens av "tjyvnästet" som planeras upprättas alarmerande nära deras SoFo-våningar.

Jag ställer mig aningen frågande till denna massiva oro över den kriminalitetschock som nu tydligen kommer lamslå det så fredliga Medis med omnejd. Den som bor på Södermalm, särskilt i nära anslutning till Götgatan vet att denna sunkpubarnas högborg förvandlas till ett slagfält av grisfylla, krossat glas, kroppsliga substanser&odörer samt allmän dekadensblomstring varje fredags- och lördagsnatt. Rimligen hade den som valde att bosätta sig i området också med detta i sin kalkyl, innan man slog till på ett innerstadsboende. Det är alltså lite svårt att greppa denna plötsliga paniska skräck för ökat stök - särskilt vid Björns trädgård, fjortisfyllans moderliga vagga.

Jag föreslår att detta svårt konstiperade gäng kör flyttlasset till Danderyd eller Saltsjöbaden. Garanterat friare från både uteliggare och Broder Tuck-stammisar. Under tiden frotterar vi oss andra i sunket och njuter av Bengan Betongs ljuva stämma på Gröne Jägaren, pubbisarnas fylledebut i Vitan och en och annan aromatisk pizza utanför Tullkrogen - i Södermalmsbevarandets anda.