torsdag 17 februari 2011

Looking for: whatever I can get

Pravdas grand lady Lena Mellin skriver idag ett hyllningstal där hon lyfter fram Tomas Östros som Månas givna efterträdare. Med sina 17 år i riksdagen, 10 år som statsråd och förmåga att uttala sig i sakfrågor är Östros - i Mellins ögon -mannen som har vad som krävs för att ta över såsse-kajutan. Dessutom uppfyller han det absolut viktigaste kravet av dem alla - dvs, han har inte har sagt att han faktiskt vill bli partiledare.

Tomas Ö. har med sin tyska kamrersuppsyn fått både en och 1000 gliringar om att vara grå och färglös samt ha lite väl mycket av the golden SS-touch. Detta medger också Lena Mellin. Det kan hända att det inte "sprakar om Östros", skriver hon, men tillägger att man ibland helt enkelt får "ta det man får".

Ah, that's the spirit! Mannen som ska lyfta Sossarna från 30-procentsstrecket mot opinionssiffror som matchar fornstora dagar, är alltså ungefär som den minst frånstötande individen på två ben som går att hitta kl 3 på en klubb. Tar man på sig ölglasögonen så duger han helt klart i krig. Samtidigt är han ändå kylig nog att spela svårfångad.
Bang on target!

Följaktligen kan man alltså konstatera att den som är sugen på att bli socialdemokratisk partiordförande gör klokt i att läsa "The Game", samt att sossepressens tankar om det egna partiets kandidatpool är ungefär lika höga som Bosse Lundgrens chanser till comeback som moderat partiledare. Allt detta måste kännas galet peppande för alla som hoppas på en socialdemokratisk renässans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar